Menu

En aften med Morten Bruun

image Foto: Thomas Larsen
15. maj 2024 kl. 18:16

I aftes dannede Café 1939 rammen om et spændende foredrag, med fodboldekspert og kommentator, tidligere landsholds- og fodboldspiller og forfatter Morten Bruun, der havde overskriften ”Kærlighed til fodbold”. Det var et arrangement i serien "Vi Nørder", som Næstved Bibliotek og borgerservice står for.

Aftenen var delt i to halvlege med en pause efter 45 minutters spilletid.

Foredraget tog udgangspunkt i den sidste af de to bøger, som Morten har udgivet, der hedder "Kampdag", hvor han har været en tur rundt i det danske fodboldlandskab og dykket ned i flere danske klubbers historie, fortællinger og anekdoter.

I første halvleg, tog Morten blandt andet udgangspunkt i de Sjællandske klubber som Næstved, Nykøbing FC, Holbæk B&I, HB Køge, FC Vestsjælland, hvor han fortalte og læste uddrag af sin bog op, for alle de cirka 85 fremmødte fodboldinteresserede. Blandt disse historier, måtte han jo også lige nævne guldkampen i 1980, hvor 20.300 tilskuere, så Hans Aabech udlignede for KB lige før slutfløjtet, som gjorde, at de så vandt mesterskabet for næsen af Næstved.

Efter pausen, hvor de fremmødte havde mulighed for at få en snak med Morten, samtidig med at han signerede de bøger, som flere købte, handlede det om klubber i resten af Danmark. Men inden da, fik han af Næstved IF Fodbolds formand David Schjelde overrakt et halstørklæde, samt et print af den originale plakat fra Guldkampen i 1980.

Foto: Thomas Larsen(NIF)

Det blev til en dejlig aften, hvor der som nævnt i indledningen, blev nørdet fodboldhistorier og facts, af en veloplagt Morten Bruun.

Luk